Aanvraag

Bij Farmapas kunt u een test direct aanvragen (uw aanvraag wordt intern behandeld door een bij Farmapas aangesloten arts), of via uw (eigen) (huis)arts.


Aanvraagprocedure zorgprofessionals

Het aanvragen van de nieuwe Farmapaspoorten is vereenvoudigd. U hoeft in het vervolg niet meer bij elke aanvraag uw eigen gegevens op te geven, deze zijn na inloggen al voor u ingevoerd. U dient wel eerst een account aan te maken. De nieuwe aanvraagprocedure verloopt als volgt:

Account aanmaken
Via deze link kunt u een account aanmaken. 
Uw registratie zal worden beoordeeld door Farmapas, nadat uw registratie definitief is gemaakt kunt u inloggen met de door u opgegeven gegevens.


Aanvraag doen
Na inloggen navigeert u met behulp van het menu naar Nieuwe test
Vul de gegevens zo compleet mogelijk in.
Klik hierna op Aanvraag afronden om de aanvraag in te sturen. U komt vervolgens op een scherm waar u de mogelijkheid krijgt om de aanvraag te printen.

N.B. Voeg de geprinte aanvraag bij de aanvraagkit alvorens u deze instuurt.

Aanvraagprocedure particulieren

Indien u direct de test, zonder verwijzing, wilt bestellen, vult u onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens contact met u op en bespreken de mogelijkheden met u. U krijgt van ons de benodigde documenten, waaronder een toestemmingsformulier (informed consent) en een speeksel afname set toegestuurd. U wordt tevens gevraagd binnen onze beveiligde web omgeving een uitgebreide vragenlijst in te vullen. Thuis neemt u wat speeksel af en stuurt dit naar het laboratorium van het Erasmus MC in de daarvoor bestemde transportbox. Op de afdeling klinische chemie wordt de analyse uitgevoerd. Na ongeveer 10 dagen nemen wij contact met u op om de uitslag te bespreken. U ontvangt een uitgebreid verslag en een beknopte analyse welke u kunt delen met uw apotheker en behandelaar. Bij een directe aanvraag wordt u verzocht direct af te rekenen en zo mogelijk zelf te declararen bij uw zorgverzekeraar. Bij aanvragen via apothekers en artsen verloopt de declaratie via Farmapas.